Rangos elismerés

Gratulálunk egyesületünk elnökének, Szücs János nyugállományú határőr alezredesnek, aki  Dr. Barna Sándor Emlékérem – A Főváros Közbiztonságáért díjban részesült a rendvédelem különböző területein folytatott oktató-nevelő tevékenységéért, az Óbudai Polgárőrség létrehozásában, valamint a fiatal polgárőrök képzésében vállalt fáradhatatlan munkájáért!

 

November eleje

2020. november 2-8.

Az a megtiszteltetés érte egyesületünk elnökét, hogy polgárőrségi témájú előadást tarthatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik hallgatói osztálya részére. Köszönjük Kardos Pál meghívását.

eloadas.jpg

Polgárőreink önállóan és közterület-felügyelőkkel közösen hajtottak végre szolgálatokat.

Halottainkra emlékeztünk és szolgáltunk

2020. október 31-november 1.

Ez a hétvége az Óbudai temetőbe és a Tamás utcai urnatemetőbe érkező megemlékezők biztosításáról szólt.

temeto_1.jpg

Az óbudai polgárőrök 130 szolgálati óra keretében voltak jelen a két helyszínen. A kerületi rendőrökkel és a közterület-felügyelőkkel gyalogosan, elektromos robogóval járőrözve, nyomkövető kutyával megerősítve vigyáztak a rendre.

Képek a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület (Óbudai Polgárőrség) életéből

2020. augusztus 9-22.
 

A nyár utolsó prevenciós (kutyás) bemutatója a Zápor utcai iskolában, részvétel a Hajógyári-szigetre szervezett mentési gyakorlaton, a Közbiztonsági Egyeztető Fórumon, véradáson, egy estétől hajnalig tartó rendőrségi akcióban, valamint a szokásos önálló polgárőr szolgálatokban.

118472025_2737158889941405_2096034601730528868_n.jpg

Képek az Óbudai Polgárőrség tagjai által végrehajtott feladatokról

2020. július 27. - augusztus 8.

A kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival igyekeztünk tartalmas és érdekfeszítő délelőttöt biztosítani a Zápor utcai iskola diákjainak.
Bemutattuk a rendőrség és a polgárőrség szolgálati eszközeit, az autókat, a gyerekek megismerkedhettek a tenyérlenyomat-vétel gyakorlatával és Tigivel, a polgárőr kutyával, meg persze a nyomon követés gyakorlatával (Tigi megtalálta az „elveszett” gyereket), kipróbálhatták a szimulációs szemüvegeket, valamint kerékpárral leküzdhették a KRESZ-akadálypályát.

Néhány kép az Óbudai Polgárőrség életéből

2020. június 20.- július 10. 

A jelzett időszakban ünnepi ülést tartott a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, közreműködtünk egy péntek éjjelre szervezett nagyon izgalmas rendőrségi akcióban, részt vettünk egy rövid dunai járőrszolgálatban a Katasztrófavédelmi (Vízi) Polgárőrség nemrég átadott hajóján, volt egy közös járőrözés Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének munkatársaival .

Eredményes szolgálaton kívüli intézkedés

 

Gratulálunk Vizi Lászlónak, egyesületünk járőrvezetőjének, aki 2020. június 26-a hajnalán a Clark Ádám térnél megakadályozta egy ott parkoló gépkocsi feltörését. A rongálást észlelve azonnal hívta a rendőrséget. A járőrök öt perc alatt a helyszínre értek és elfogták a bűncselekmény elkövetőjét. A rendőrök kérésének eleget téve polgárőrünk tanúvallomást tett a rendőrkapitányságon.

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!

Óbuda Közbiztonságáért díj

2020. június 19.

Rendhagyó módon, szűk körben adta át dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a 2020. évi Óbuda Közbiztonságáért díjakat.

zsoltidij.jpg

Két katasztrófavédő, egy-egy rendőr, közterület-felügyelő és mentős mellett a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület járőr- és robogóvezetője, Pulai Zsolt polgárőr vehette a rangos elismerést.

Képek az óbudai polgárőrök szolgálataiból

2020. június 1-15. 

Járőrözés Óbuda-Békásmegyeren, kiemelt figyelemmel a Duna partjára, közös szolgálat a közterület-felügyelettel, forgalomterelés kitört kerekű gépkocsi miatt, valamint (maszkos) alapismereti és vegyi eszköz előadás, majd vizsga az irodánkban a budapesti polgárőröknek.

Eleget téve a Budapesti Polgárőr Szövetségi tagságból fakadó kötelezettségeinknek, 6-án és 14-én részt vettünk a Pesti alsó rakpart zárásában.

Oldalak