Pillanatok az Óbudai Polgárőrség életéből

2017. október 8-22.

A jelzett időszakban egyesületünk 16 tagja 231 órában hajtott végre polgárőr szolgálatot.
Bánszki András Jetro nevű Cane Corso fajtájú kutyája megcsillogtatta mantrailing felkészültségét a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola Suli Doki programján, majd terápiás kutyaként is helytállt.

b_j_1.jpg

 

b_j_2.jpg

Két fővel aktívan közreműködtünk a „70 maraton a Dunáért” futás egy szakaszának biztosításában, majd segítettük Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete és az „Állatmentés Óbuda” civil csoport „Felelős gazdi” kampányának nyitó akciójának eredményességét a Hajógyári szigeten, majd Békásmegyeren, aminek keretében majdnem ötven kutyát ellenőriztek.

fgazdi.jpg

A lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítése érdekében természetesen továbbra is voltak esti gyalogos és gépjárműves járőrszolgálatok a kerület egész területén. 21-én estétől reggelig rendőrrel közös szolgálathoz is biztosítottunk polgárőrt. 22-én négy fővel közreműködtünk a BRFK által végrehajtott kiürítési akció eredményességének biztosításában, míg a szakadó eső ellenére ketten 18.00 órától 22.00 óráig robogóval megerősített járőrszolgálatot láttak el.

kiurites.jpg

kiurites_2.jpg

 

esorobi.jpg

Szolgálaton kívüli polgárőrünk két felnőtt és négy kölyök, elhanyagolt, gondozatlan, éhező kutyáról adott tájékoztatást a kerületi közterület-felügyelőknek, akik megtették a szükséges intézkedéseket.

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!

Hozzászólások

Mindenszentek előtti napokban az esti órákban, majd november 1-jén reggeltől a temető zárásáig az óbudai polgárőrök is részt vettek a temetőbe ellátogatók nyugalmának biztosításában. Hagyományaink szerint minden járőr gyertyát gyújtott elhunyt polgárőr társunk sírjánál.