Képzési nap az Óbudai Polgárőrségnél

2018. november 17.

A korábbi évek gyakorlatát követve, a Munka- és Képzési tervben rögzítetteknek megfelelően november harmadik szombatját ismereteik bővítésére fordították a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagjai.
A nap kezdetén Tóth László és segítője az elsősegélynyújtás alapjait ismertette meg a polgárőrökkel, majd az újraélesztés gyakorlatát mutatta be, amit valamennyi jelenlevővel többször végrehajtatott. ...Kijavította a rosszul alkalmazott fogásokat és hasznos tanácsokkal segítette őket.

elsosegely.jpg

A hátralevő időben az egyesület visszatérő oktatója, Csernák István, a PSA Akadémia instruktora speciális taktikai gyakorlatot (stressztréninget) vezetett le.
Az intézkedés-taktikai alapkérdések átbeszélését és gyakorlását követően megvitatták a gyakorlat elméleti kérdéseit.
A mindenki számára azonos szituációs feladatot járőrpárok hajtották végre, rádiós ügyelet alkalmazásával (ezt az egyesület egyik ifjú polgárőre, Bayer Vanessa vállalta és oldotta meg kiválóan), alájátszók (rendőr, körözött személy, járókelő) közreműködésével.

vaniradio.jpg

A végrehajtásról videofelvétel készült (Helli Mónika kezelte mesterien a kamerát).

monikamera.jpg

A filmet azután nézték meg, hogy valamennyi járőrpáros vezetője, majd a társa is elmondták, mire emlékeznek a végrehajtásról, mit és miért tettek, mennyire volt törvényes és szakszerű az eljárásuk. Minden érintett megfogalmazta, milyen tapasztalatokat szerzett és levonta a tanulságokat.

sit.jpg

Mire besötétedett, elvégezték a megszabott feladatokat és fáradtan, de sok hasznos és jó élménnyel gazdagodva köszöntek el egymástól.

További képek, infók Facebook-oldalunkon!