Események az óbudai polgárőröknél

2018. február 18.- március 10.

A polgárőrök folytatták a szokásos önálló járőrözéseiket gyalogosan és gépkocsival, valamint egy alkalommal közterület-felügyelővel közös szolgálatot láttak el. Egy autóbaleset észlelésekor az óbudai polgárőr hívott segítséget, majd részt vett a rendőrök és a tűzoltók tevékenységének biztosításában.

jaror.jpg

Az egyesület elnöke részt vett a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság által szervezett lakossági fórumon.
Március 5-én megtartották beszámoló közgyűlésük második fordulóját, ahol elfogadták a pénzügyi beszámolót a közhasznúsági jelentéssel és a Felügyelő Bizottság elnökének beszámolóját (a január 24-ei első fordulóban szavaztak a szakmai beszámolóról, a Munka- és Képzési Tervről, a Költségvetésről, illetve módosították a Szervezeti- és Működési Szabályzatukat). 
A rendezvényen megjelentek az önkormányzat, a III. kerületi Rendőrkapitányság, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete, az Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői, valamint az egyesület tiszteletbeli és pártoló tagjai. 
A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöksége az együttműködést és a közös munkát oklevéllel és emléktárggyal ismerte el Bukva Zoltán r. főtörzszászlósnak, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának és Irmai Attilának, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete felügyelőjének.
Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) elnöke 5 éves polgárőri szolgálatáért elismerő oklevelet adományozott Thury Jenő járőrvezetőnek, dicséretben részesítette Ellenbacher János járőrvezetőt, a BPSZ Szolgálati Érdemérem arany fokozatát pedig Szücs-Mátyás Renáta, az óbudai polgárőrök alelnöke vehette át.
Az egyesület férfi tagjai a Nemzetkőzi Nőnap alkalmából - természetesen - egy szál rózsával köszöntötték a jelenlevő hölgyeket.
Végezetül megtekintették a tagság 2017-es tevékenységét bemutató, Jebudenszki Kristóf pártoló tag által alkotott kisfilmet.

A 9-ei képzési napon Kóczán Péter, az egyesület pártoló tagja megtartotta az idei év első, elsősegélynyújtásra és életmentésre, a LIFEPAK defibrillátor alkalmazásra felkészítő oktatását.
Az egészségügyi foglalkozás után a közelmúltban felvételt nyert polgárőrök csoportos beszélgetés keretében tettek eredményes szóbeli vizsgát.

További képek, infók Facebook-oldalunkon!