Április a polgárőröknél

2018. április 1-30.

meliek.jpg

Felkészítettük kerékpárjainkat, elektromos és benzines robogóinkat a tavaszi-nyári szolgálatokra, a gépkocsikra felszereltettük a nyári abroncsokat. Valamennyi kétkerekű járművünk már túl van az első szolgálatokon. Tagjaink részt vettek az egyesületi jelzőőri felkészítésen, míg a járműket vezetők KRESZ-tesztet töltöttek ki. Egy rendes tagunk eredményes vegyi eszköz, egy ifjú polgárőrünk pedig alapismereti és vegyi eszköz vizsgát tett a havi BPSZ vizsga keretében.

A közel kétszáz óra polgárőri szolgálaton belül jutott idő a szavazóhelyiségek környezetének ellenőrzésére, néhány Helpynet jelzés adására, közterület-felügyelővel közös szolgálat ellátására, valamint biztosítottuk a Meseerdő óvodába járó gyerekek kerékpározását.

kozter.jpg

Közreműködtünk egy, a III. kerületi Rendőrkapitányság által a Heltai Nyugdíjas Klubba szervezett prevenciós előadáson, ahol bemutathattuk a polgárőrséget és egyesületünk bűnmegelőzés érdekében végzett tevékenységét.

A jelzett időszakba beleesett a lakóknak egyfelől hasznos, másfelől pedig sok panaszra okot adó kerületi lomtalanítás. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete igazgatójának kérésére fokozott figyelmet fordítottunkk a lomtalanítással érintett körzetekben a járőrözésre, folyamatos kapcsolatot tartva a Térfigyelő Központ diszpécserével. Szerény jogkörünkben eljárva figyelmeztettük azokat a „lomizókat”, akik szabálysértést követtek el (indokolatlan zajt okoztak, a forgalmat akadályozva parkoltak, gépkocsijukkal a járdára vagy a füves területre álltak, stb.). Az érintettek valamennyi alkalommal engedelmeskedtek a szabálysértés megszüntetésére vonatkozó felhívásnak, így hatósági beavatkozásra nem volt szükség.

17-én egy megtámadott személynek nyújtottunk segítséget (rendőrt, mentőt hívtunk, biztosítottuk a helyszínt), egy esetben pedig orvosi ellátásra szoruló férfihez hívtunk mentőt, másik alkalommal pedig - lakossági bejelentésre reagálva - a közúton fekvő személlyel szemben intézkedtunk.

Két tagunk több napos, elméleti és gyakorlati kérdésekkel foglalkozó nemzetközi mantrailing szeminárium részese lehetett.

Április utolsó hétvégéje kissé zsúfoltra sikerült:

Szombaton egyesületünk nyolc tagja a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesületet a Budapesti Polgárőrség (BPSZ) fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Bánszki András járőrvezető, mantrailingeskutya-vezető a BPSZ Szolgálati Érdemérem bronz fokozata kitüntetést vehette át, míg Szücs Jánost, az egyesület elnökét a Zsombor György emlékérem elismerésben részesítette a BPSZ Elnöksége.

janos.jpg

Amíg az egyesület egyik része ünnepelt, addig nyolc társuk az Óbudai Futófesztivál helyszínén látott el jelzőőri szolgálatot.

Vasárnap ismét megosztottuk erőiket: biztosítottuk az Óbudai Futófesztivál 2. napját és részt vettünk az Óbudai Auchan Áruházhoz szervezett nagyszabású rendezvényen.

futo.jpg

Az egyesület két bájos ifjú polgárőre mindkét napon eredményesen szerepelt, nagy lelkesedéssel fogadták a polgárőr sátorhoz látogatókat, teszteket töltettek ki, bemutatták a szimulációs szemüvegeiket.

ifjak.jpg

További képek, infók Facebook-oldalunkon!